Default header background
news

27 juni Dag van de forensische geneeskunde

Nieuws 10-06-2024
27 juni 2024 is de Dag van de forensische geneeskunde. Doel is om meer positieve aandacht te krijgen voor het vakgebied van de forensisch arts.

27 juni 2024 is de Dag van de forensische geneeskunde. Een speciale dag om extra aandacht te vragen voor het vakgebied van de forensisch geneeskunde. Want forensisch artsen zijn misschien niet zo zichtbaar maar leveren een grote bijdrage aan de publieke gezondheid, de openbare orde en het strafrecht. Dat is helaas nog niet zo bekend, ook niet onder studenten.

Dead or Alive

Dit jaar organiseren we de pubquiz Dead or Alive; de eerste en enige pubquiz over forensische geneeskunde voor studenten geneeskunde.

Dead or alive

Een volwaardige interessante, inspirerende, grappige en informerende pubquiz met 8 rondes met vragen over: op pad met de forensisch arts, foto’s, medisch en juridisch jargon, in de media, spraakmakende zaken, muziek met een twist, facts en afko’s. Per medische faculteit loven we een prijzenpakket uit voor het winnende team bestaande uit 5 x de unieke hoodies Dead or Alive, totebags en het boek ‘Wat doen we hiermee, dok?’

Ben jij student geneeskunde en heb je nog niks gehoord van je medische faculteitsvereniging, laat je dan hier even horen!

Meer over de dag van de forensische geneeskunde