Default header background
news

Alle zeilen bijzetten in Oost-Nederland

Nieuws 07-12-2023
Het tekort aan forensisch artsen speelt overal, maar met name aan de randen van Nederland. Om met dat tekort om te gaan roosteren de GGD’en in Overijssel en Gelderland gezamenlijk elkaars forensisch artsen in. Dertig in totaal.

Het tekort aan forensisch artsen speelt overal, maar met name aan de randen van Nederland. Om met dat tekort om te gaan roosteren de GGD’en in Overijssel en Gelderland gezamenlijk elkaars forensisch artsen in. Dertig in totaal. Voorheen werkten 5 regio’s zelfstandig. Waar vroeger de artsen veel zelf deden, nemen nu speciale verpleegkundigen werk uit hun handen. En gevolg is dat het werkgebied van de arts is vergroot. Netto zijn er nu minder artsen per vierkante kilometer. Een arts in Twente heeft nu ook Hardenberg, Ommen en Raalte erbij. Het betekent meer reizen, maar een andere oplossing is er niet.

Veel geneeskunde studenten zijn nog niet bekend met het vak, en dat is jammer. Juist het avontuurlijke en de afwisseling zijn voor Dankerlui de reden om dit vak te kiezen. De Amsterdammer prijst deze regio. „De mensen hier zijn nuchter en het contact is persoonlijker. Daar kan een overleden persoon drie weken in een huis liggen, hier is die kans een stuk kleiner.”

Lees het hele artikel op Tubantia.nl