Default header background
news

Een geslaagde informatiebijeenkomst afgelopen 3 juli in Zeist

24-07-2024
Van heinde en verre kwamen de studenten geneeskunde en artsen op 3 juli naar Zeist voor de informatiemiddag over forensische geneeskunde 'Speuren naar de waarheid'. Het was een levendige bijeenkomst waarbij de 20 deelnemers volop betrokken werden. We kijken terug op een boeiende middag die hopelijk de belangstelling voor het mooie vak van forensisch arts heeft aangewakkerd bij de aanwezige studenten en artsen.

De informatiemiddag zag er als volgt uit:

  • Manager Forensische Geneeskunde Midden-Nederland Eva heette alle bezoekers van harte welkom.
  • Forensisch arts Jeroen Verweij vertelde wat medische arrestantenzorg inhoudt en wat de forensisch arts wil weten van de arrestant. Een interessante casus maakte duidelijk welke instinkers daarbij om de hoek komen kijken.
  • Wat zeggen die blauwe plekken op het lichaam? Forensisch arts en jeugdarts Glenn Tan lichtte toe wat de Forensisch Medische Expertise (FME) en de Forensisch Medische Expertise bij Kinderen (FMEK) inhouden.
  • Was het een ongeluk of een misdrijf? Forensisch arts Jan van Zwieten liet een aantal casussen zien waarbij de aanwezigen mochten aangeven wat ze dachten dat er was gebeurd.
  • Operationeel expert brandonderzoek Marco van der Kruit van de forensische opsporing Midden-Nederland deed de casus ‘camping Henkie’ uit de doeken: een volledig afgebrande caravan met daarin een ouder echtpaar. Stap voor stap werd getoond wat de forensische opsporing en de arts deden.
  • Peter Letmaath en forensisch arts in opleiding Sabine Cuijpers vertelden tot slot over de opbouw van 3-jarige opleiding en de sollicitatieprocedure.

We kijken terug op een boeiende middag die hopelijk de belangstelling voor het mooie vak van forensisch arts heeft aangewakkerd bij de aanwezige studenten en artsen. In maart 2025 start de opleiding tot forensisch arts weer, vanaf augustus 2024 is het mogelijk te solliciteren, zie voor meer info de website van NSPOH: https://www.nspoh.nl/opleidingen/opleiding-forensisch-arts/

Direct solliciteren kan vanaf 1 augustus via: https://solliciteren.artsmg.nl/login?next=https%3A%2F%2Fsolliciteren.artsmg.nl%2F