Default header background
news

Inschrijving ANIOS in vooropleidingsregister forensische geneeskunde

Nieuws 24-08-2023
Wil je meer van het vak forensische geneeskunde weten en ben je basisarts, dan is dit misschien interessant voor jou: Sinds 6 juni 2023 kunnen basisartsen zich inschrijven in het vooropleidingsregister forensische geneeskunde van het FMG. Via dit register kunnen basisartsen onder supervisie achteraf van forensisch artsen, zelfstandig laag-complexe lijkschouwen uitvoeren en zo kennismaken met het vak.

Er is nog plaats in de landelijke scholing die in september en oktober starten, dus ben je ANIOS en wil je kennismaken met het vak forensische geneeskunde, schrijf je dan in.

Sinds 6 juni 2023 kunnen basisartsen zich (onder bepaalde voorwaarden) inschrijven in het vooropleidingsregister forensische geneeskunde van het FMG. Via dit register kunnen basisartsen onder supervisie achteraf van forensisch artsen, zelfstandig laag-complexe lijkschouwen uitvoeren en zo kennismaken met het vak. Onder laag-complexe lijkschouwen vallen de schouwen bij euthanasie en verwacht overlijden na val in een zorginstelling.

Bij GGD Haaglanden zijn inmiddels twee basisartsen ingeschreven in het vooropleidingsregister. Het forensisch team daar is blij met de nieuwe aanwas. De basisartsen nemen werk uit handen en zorgen voor nieuwe inbreng in het team. Ook kunnen ze het jaar gebruiken om zich te oriënteren op het vakgebied. Met deze stap hoopt het Forensisch Medisch Genootschap (FMG) een volwaardig ANIOSschap aan te bieden, met hopelijk een verhoging van het aantal aanmeldingen voor de opleiding.

Ga naar de site van FMG voor het inschrijfformulier. 

Zie hier voor meer informatie over de opleiding forensische geneeskunde.