Default header background
news

Is het een ongeval of is er iemand geduwd?

Nieuws 06-11-2023
In 'Vrolijk op de PD' gaat Mathijs Vrolijk op pad met forensisch artsen. Een forensisch arts wordt erbij gehaald als er sprake is van een niet-natuurlijk overlijden.

“Ook als er iemand van de trap is gevallen, is het een niet-natuurlijk overlijden. En dan is het onze taak om te kijken of er sprake is van een strafbaar feit. Is het een ongeluk of is iemand misschien geduwd?”

In ‘Vrolijk op de PD’ gaat Mathijs Vrolijk op pad met forensisch artsen. Een forensisch arts wordt erbij gehaald als er sprake is van een niet-natuurlijk overlijden. Een niet-natuurlijke dood kan het gevolg zijn van een ongeval, zelfdoding of een misdrijf. Dan gaat de forensisch arts aan het werk en onderzoekt het lichaam. De forensische opsporing van de politie onderzoekt de plaats waar het lichaam gevonden is en de tactische recherche doet onderzoek en voert gesprekken met familie en buren. Samen gaan ze aan het werk om te achterhalen wat er gebeurd is en of er sprake is van een strafbaar feit.

Met hulp van de GGD regio Utrecht en Politie Eenheid Midden-Nederland maakte Mathijs Vrolijk een podcast serie over het werk op een plaats delict. Een serie van 7 delen, waarin 3 verhalen samenkomen en je een uniek inkijkje geven van de verhalen achter het politielint. De afleveringen zijn nu te luisteren in je favoriete podcast app.