Default header background
news

Lijkschouw aan de keukentafel

Blogs 17-06-2021
Sophie studeerde eerst geneeskunde en specialiseert zich momenteel in forensische geneeskunde. “Wij houden ons niet alleen maar bezig met overledenen: júist levende mensen maken een groot deel uit van ons werk.

Sophie is er klaar voor: het stokje overnemen van haar vader Sieb en moeder Marijke die allebei werken als forensisch arts bij GGD IJsselland. Een echte ‘forensische familie’ dus. Hoewel: “Mijn broer vindt het maar niks. Het zijn natuurlijk niet de meest smakelijke onderwerpen die over tafel vliegen, dus hij maant ons regelmatig tot stilte als wij het tijdens familie etentjes over ons werk hebben!”

“Uiteraard bespreken we alles anoniem: alle patiëntgegevens blijven geheim, daar let ik echt op ondanks dat mijn ouders ook arts zijn. Maar ik kan nog veel van hen leren dus ik maak graag gebruik van hun kennis en expertise.” Sophie straalt zodra ze over haar opleiding en toekomstige beroep praat. Als kind hoort ze haar ouders dagelijks bevlogen over het vakgebied praten en dat werkt aanstekelijk. Ze weet: dát wil ik later ook worden. Sophie studeerde eerst geneeskunde en specialiseert zich momenteel in forensische geneeskunde. Nu ze stage loopt is ze in haar element. “Wij houden ons niet alleen maar bezig met overledenen: júist levende mensen maken een groot deel uit van ons werk.

Lees het hele interview op GGD GHOR NEDERLAND