Default header background
news

The NEXT LEVEL DOKTER

Nieuws 27-09-2023
In de campagne de NEXT LEVEL DOKTER staat de dokter midden in de samenleving centraal. Deze dokter is actief in de wijk, komt ‘binnen’ bij mensen, beweegt zich in hun omgeving en kan in diverse momenten van hun leven een rol spelen. Van jong tot oud. Deze dokter kijkt naar de mens in zijn totaliteit en werkt samen met anderen aan de gezondheid van mensen en de samenleving.
Lisanne Smits is AIOS forensische geneeskunde en een van de modellen voor de campagne.

Eind september lanceerde minister Kuipers de campagne THE NEXT LEVEL DOKTER. Het doel van de campagne is om meer studenten geneeskunde en basisartsen te enthousiasmeren voor medisch specialismen buiten het ziekenhuis, zoals arts Maatschappij + Gezondheid, forensisch arts en jeugdarts.

Steeds meer zorg vindt plaats buiten het ziekenhuis, maar dat is niet terug te zien in de opleiding geneeskunde: daarin ligt de focus vooral op de zorg in het ziekenhuis. Hierdoor weten studenten geneeskunde en basisartsen veel minder over werken buiten het ziekenhuis en kiezen zij minder vaak  voor specialismen als arts Maatschappij + Gezondheid, forensisch arts, jeugdarts, huisarts, specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijk gehandicapten, verslavingsarts en vertrouwensarts.

In de campagne staat de dokter midden in de samenleving centraal: de NEXT LEVEL DOKTER. Deze dokter is actief in de wijk, komt ‘binnen’ bij mensen, beweegt zich in hun omgeving en kan in diverse momenten van hun leven een rol spelen. Van jong tot oud. Deze dokter kijkt naar de mens in zijn totaliteit en werkt samen met anderen aan de gezondheid van mensen en de samenleving.

De campagne is een initiatief van SBOH samen met de 12 medische opleidingen voor dokteren buiten het ziekenhuis en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Lees hier meer over de campagne THE NEXT LEVEL DOKTER.

Ben jij al een next level dokter? Kijk dan eens op vacatures voor forensisch artsen en kijk hier voor andere vacatures bij GGD’en.