header image
Overzicht

Opleidingen

De opleiding voor forensisch arts duurt – na een studie geneeskunde – drie jaar. Per persoon wordt gekeken of er vrijstelling mogelijk is op basis van eerder verworven competenties. Inschrijving als ANIOS in het vooropleidingsregister maakt het mogelijk om kennis te maken met alle aspecten van het vak. De opleiding voor forensisch verpleegkundige duurt 16 maanden en omvat 32 lesdagen.

Kies de opleiding voor jou

Forensisch arts

Forensisch arts, dat word je niet zomaar. Hou jij van dokteren buiten het ziekenhuis? Heb je een groot rechtvaardigheidsgevoel? En ben je al wat gewend door jaren werkervaring bv op de SEH? Kijk dan bij de opleiding tot forensisch arts.

Vooropleidingsregister voor ANIOS

Ben je van plan om de opleiding forensische geneeskunde te gaan doen, maar werk je nog als ANIOS Forensische geneeskunde, dan kun je je inschrijven in het voor-opleidingsregister. Zo kun je kennismaken met alle aspecten van het vak.

Forensisch verpleegkundige

Medische zorg is je eerste prioriteit als verpleegkundige. Voor waarheidsvinding kan forensisch-medisch onderzoek nodig zijn. Om bewijsmateriaal te verzamelen voor justitie. In de afstemming tussen medische behandeling en forensische zorg spelen verpleegkundigen een belangrijke rol.

Werken als forensisch arts of eerst aan de slag als basisarts?

Ben je nieuwsgierig naar het werk als forensisch arts, maar wil je het eerst wel eens echt meemaken? Dat kan! Je kunt je ook laten opnemen in het vooropleidingsregister en met een basisscholing al forensische werkzaamheden uitvoeren, zoals niet-complexe lijkschouw. Lees er op de website van de NSPOH meer over.

Er zijn met regelmaat vacatures bij GGD’en en FARR voor ANIOS forensische geneeskunde. BEKIJK DE VACATURES

Staat er niks bij, klim dan zelf in de pen of smartphone.

Forensisch arts forensische geneeskunde in opleiding ANIOS AIOS