Default header background
Goede voorbereiding

Checklist opleiding forensisch arts

Je staat klaar om te beginnen aan de opleiding Forensische geneeskunde! Voordat je start zijn er nog wat stappen die je moet doorlopen. Wij helpen je graag op weg met een checklist voor de dingen waar je aan moet denken. Let wel, dit is ter voorbereiding, maar niet de inschrijving zelf. Die doe je bij ArtsM&G.

Solliciteer bij arts M&G

Checklist

Voor 1 augustus

Zet 1 aug-7 september in je agenda

De periode dat je kunt solliciteren is van 1 augustus tot 7 september. Misschien ben je dan net op vakantie, of in het buitenland. Kijk wat je kunt voorbereiden en maak een notitie in je agenda om de sollicitatie te doen. Het zou toch jammer zijn als je te laat bent! (Als dat zo is, neem dan toch even contact met de opleiding op!)

Extra oriënteren

Misschien wil je nog wel wat meer weten over het vak forensisch arts voordat je solliciteert. Geef je op voor een meeloopdag, doe mee aan een online informatiebijeenkomst voor de opleiding, kom naar de KNMG Carrièredag voor een workshop of gesprek met een forensisch arts of zoek zelf contact.

Opleidingsregio kiezen

Voor forensische geneeskunde zijn er zes regionale samenwerkingsverbanden om op te leiden. Per regio zijn één of twee instellingen aanspreekpunt voor de opleiding. Als je solliciteert en je voorkeur opgeeft voor een opleidingsregio, dan kan het zijn dat je gedurende de desbetreffende praktijkperiode bij meerdere GGD’en in de regio werkzaam bent. Hier vind je de zes opleidingsregio’s.

Nederlandse taal bijspijkeren

Een van de criteria is dat je de Nederlandse taal goed moet beheersen. Misschien moet er nog wat bijgespijkerd worden? Nu is de tijd!

Registreren

Om online te kunnen solliciteren, moet je je eerst registreren bij ARTS M&G. Fluitje van een cent, maar moet je wel even doen. Hier zie je het inhoudelijke overzicht van het sollicitatietraject.

Tussen september en maart

Tip: de eerste week van september nog iets veranderen

Als je in augustus je online sollicitatie doet, kun je in de eerste week van september nog wat veranderen of aanvullen. Maar als je alles in 1x goed doet, hoeft dat natuurlijk niet.

Selectiegesprekken van 25 sep tot 13 okt

Van 25 sept tot 13 okt worden de selectiegesprekken gevoerd. Handig als je bereikbaar bent.

13 oktober deadline voorkeuren

13 Oktober is de laatste datum om je voorkeuren nog te wijzigen. Zet in je agenda!

Wat doe je in de tussentijd?

Tussen 7 september en 1 maart zit nog wel wat tijd natuurlijk. Het duurt even voordat je zeker weet of je door bent en op 1 maart met je opleiding forensische geneeskunde kunt beginnen. Heb je al nagedacht wat je in die tussentijd gaat doen? Misschien wel werken als ANIOS forensische geneeskunde?

November beschikbaar voor matchinggesprekken?

Als je door de briefselectie en het selectiegesprek heen bent (hoera!), volgt de periode in de eerste 3 weken van november waarin je matchinggesprekken voert in de opleidingsregio van je voorkeur .

Beschikbaar vanaf 1 maart?

Als je solliciteert moet je de eerstvolgende startdatum van de opleiding beschikbaar zijn om de opleiding te beginnen. Dan gaat het beginnen!

Wat ga je verdienen?

SBOH is de landelijke werkgever van AIOS arts M+G. Kijk van tevoren wat je kunt verwachten en voor informatie over salaris en arbeidsvoorwaarden op sboh.nl.

Documenten & andere items

Curriculum Vitae

Is je CV op orde? Ziet het er netjes uit en geeft het een goed beeld van jouw vooropleiding en activiteiten? Een goed CV is het halve begin, dus besteed er vooral aandacht aan!

Motivatie

De Selectiecommissie hoort graag wat jouw motivatie is om te solliciteren voor de opleiding forensische geneeskunde. Misschien heb je een dag meegelopen? Of heb je er al een tijd werken als ANIOS bij een forensisch team opzitten? Heb jij een vlammend betoog voor jouw keuze voor dit buitengewoon boeiende vak?

Diploma basisarts

Om te kunnen solliciteren heb je een erkend diploma voor basisarts nodig, uiterlijk 8 weken voor de start van de opleiding op 1 maart.

BIG-registratie

Bij aanvang van de opleiding op 1 maart moet je beschikken over een geldige BIG-registratie.

Fles Bubbels

Aan het einde van het jaar, begin december, hoor je (per e-mail) of je definitief bent aangenomen! En dat moet je vieren, zet die bubbels maar vast koud! En tag ons op socials als je hoort dat je kunt beginnen aan de opleiding voor een buitengewoon boeiend vak! Succes!

Heb je nog vragen hierover: NSPOH contact