Default header background
watch-listen

Heb jij het in je om forensisch arts te worden?

Video 18-06-2022
"Als forensisch arts heb je een heel dynamisch en afwisselend vak. Jij mag achter dat lint komen en jij krijgt als eerste al die informatie. Dus jij helpt om die complexe puzzel op te lossen waardoor je antwoorden zoekt voor de nabestaanden en ook helpt recht te doen. Jij zoekt naar de waarheid. En dat is eigenlijk waar ik het allemaal voor doe."

“Het mooie van het vak forensisch arts vind ik ook dat je antwoorden kunt geven aan nabestaanden. Wij doen onderzoek om te kijken of wij kunnen achterhalen: wat is hier gebeurd? Michelle Nysen werkt als Forensisch arts voor de GGD Zuid-Limburg.

“Het leuke aan mijn werk vind ik de samenwerking met andere partijen. Je werkt natuurlijk samen met de politie, de forensische opsporing, maar ook met recherche en het OM, het Openbaar Ministerie. Ook met andere artsen in het ziekenhuis en met huisartsen, en met Veilig Thuis. Veilig Thuis bestaat van een belangrijke partij waarmee wij samenwerken. Als er kinderen zijn waarbij het vermoeden is van toegebracht letsel dan worden wij vaak gevraagd: Kijk even mee, kun je hier objectief iets over zeggen, wat is hier gebeurd? Dat vind ik heel waardevol, om daarin mijn bijdrage te kunnen leveren.

Als forensisch arts heb je een heel dynamisch en afwisselend vak. Jij mag achter dat lint komen en jij krijgt als eerste al die informatie. Dus jij helpt om die complexe puzzel op te lossen waardoor je antwoorden zoekt voor de nabestaanden en ook helpt recht te doen. Jij zoekt naar de waarheid. En dat is eigenlijk waar ik het allemaal voor doe.”