Default header background
watch-listen

Werken binnen de forensische geneeskunde met Tess Wemeijer

Podcast 17-06-2022
Forensisch arts Tess Wemeijer heeft na haar geneeskunde opleiding eerst drie jaar op de chirurgieafdeling gewerkt, was op zoek naar de spanning en sensatie. Maar toen ze daarna wat verder wilde kijken buiten de muren van het ziekenhuis en ging meelopen bij forensische geneeskunde was ze meteen enthousiast.

Het grootste cliché over forensische geneeskunde is dat je oud bent en alleen maar met overleden personen te maken hebt. Niet is minder waar voor Tess.

Tess heeft drie jaar op de chirurgieafdeling gewerkt, was op zoek naar de spanning en sensatie. Maar toen ze wat verder wilde kijken buiten de muren van het ziekenhuis en ging meelopen bij forensische geneeskunde was ze meteen enthousiast. “Alle gekkigheid die ik zocht bij chirurgie en de onvoorspelbaarheid, maar ook het gevoel om nodig te zijn en iets te kunnen betekenen, spraken me heel erg aan. En ook de grote interessefactor van dat er een politielint gespannen staat en jij mag er onderdoor.” Lisa Bens van TMI in de zorg podcast in gesprek met AIOS forensisch arts Tess Wemeijer.

Luister hier de TMI In de zorg podcast