Default header background
agenda

Info-middag forensische geneeskunde

Locatie: De Dreef 5, Zeist Tijd: Inloop vanaf 13.00 uur
03 jul

2024
Info-middag over het vak forensische geneeskunde voor geneeskunde studenten en artsen. Wat is de passie van forensisch artsen voor dit onbekende vakgebied? Laat je verrassen en stel al je vragen op de info-meeting forensische geneeskunde.

Speuren naar de waarheid, ook echt iets voor jou?

Altijd al geïntrigeerd geraakt door de ‘mensen in de witte pakken?’ Forensische artsen zijn misschien niet zo zichtbaar maar leveren een grote bijdrage aan de publieke gezondheid, de openbare orde en het strafrecht. Als forensisch arts werk je op het snijvlak van geneeskunde en strafrecht. Je werkt samen met gemeenten, politie, justitie en medisch experts en zorgt voor een objectieve medische blik. Je dient als forensisch arts een groot gemeenschappelijk belang: je levert een bijdrage aan het recht, de openbare orde en de publieke gezondheid. Een afwisselend en avontuurlijk vak, buitengewoon boeiend. Wil je er meer over weten? Kom dan naar de info-middag!

Op 3 juli vanaf 13.00 uur 2024 organiseren GGD regio Utrecht en het GGD GHOR campagneteam van Kies voor forensische geneeskunde een info-middag in Zeist over het vak forensische geneeskunde voor studenten geneeskunde en artsen.

De inloop is vanaf 13.00 uur, het programma start om 13.30 uur. Er zijn diverse inspirerende sprekers: forensisch artsen en een operationeel expert van de forensische opsporing van de politie.

PROGRAMMA:

  • Wat zeggen die blauwe plekken op het lichaam?
  • Wat doet de dokter in het arrestantencomplex?
  • Was dit een ongeluk of een misdrijf?
  • Speuren naar de waarheid samen met de politie
  • Forensisch arts in drie jaar

De borrel is om 17.00 uur. Meld je hier aan!