Default header background
news

Als forensisch arts werk je mee aan het oplossen van een complexe puzzel

Blogs 17-06-2021
"Het was een warme dag die begon met een arrestant in het cellencomplex met ontwennings-verschijnselen van heroïne. Daarna volgden drie lijkschouwingen. De eerste lijkschouw was in een verpleeghuis, de volgende was bij iemand in een woonwagenkamp die waarschijnlijk een dag eerder was overleden en de dag eindigde in een tuin met een man die volledig onherkenbaar was."

“Mijn eerste dag als forensisch arts kan ik me nog goed herinneren. Het was een warme dag die begon met een arrestant in het cellencomplex met ontwennings-verschijnselen van heroïne. Daarna volgden drie lijkschouwingen. De eerste lijkschouw was in een verpleeghuis, de volgende was bij iemand in een woonwagenkamp die waarschijnlijk een dag eerder was overleden en de dag eindigde in een tuin met een man die volledig onherkenbaar was. We moesten aan een metalen plaatje in zijn enkel vaststellen dat het om de bewoner ging. Hij had ooit een enkeloperatie gehad.”

Aan het woord is Michelle Nysten, forensisch arts bij GGD Zuid-Limburg. “In de auto van de man lag veel contant geld en in je hoofd maak je het plaatje dan compleet. Is hij vermoord? Ik vond het meteen hartstikke boeiend om te kijken wat de politie dan doet. De meest gekke dingen gebeuren in de werkelijkheid, dat heb ik inmiddels wel gezien.”

Lees het hele interview op GGD GHOR NEDERLAND