Default header background
watch-listen

Podcast forensisch arts Ricardo

Podcast 23-05-2023
Forensisch arts is een heftig beroep en niet voor mensen die een 9 tot 5 baan zoeken. "Buiten dokteren" dat is wat Ricardo aantrekt in het vak. Niet binnen de muren van een ziekenhuis opgesloten zitten maar midden in de maatschappij aan het werk zijn.Een lange podcast overeen interessant beroep.

Zijn dagen zijn veelzijdig en onvoorspelbaar. Hij is gemeentelijk lijkschouwer bij vermoedens van een niet-natuurlijke dood. Of hij controleert of een euthanasie correct is uitgevoerd. Bij het cellencomplex van de politie komt hij langs om medische zorg te geven aan arrestanten. Bij letsel door mishandeling of zeden voert hij onafhankelijk onderzoek uit en maakt een rapportage die als bewijslast kan dienen in een rechtszaak.

Het is een heftig beroep en niet voor mensen die een 9 tot 5 baan zoeken. “Buiten dokteren” dat is wat Ricardo aantrekt in het vak. Niet binnen de muren van een ziekenhuis opgesloten zitten maar midden in de maatschappij aan het werk zijn.

Iedereen zal ooit door een arts geschouwd worden. Maar hoe gaat zo’n schouw in zijn werk? Hoe weet je of er sprake is van een niet-natuurlijke dood, en hoe laat je je niet misleiden door een in scène gezette suïcide? Ben je benieuwd hoe het leven van een forensisch arts eruitziet en hoe gevarieerd dit vak eigenlijk is? Luister dan naar deze spannende aflevering van KoffieCo de podcast!