Default header background
agenda

Dag van de forensische geneeskunde

Locatie: Nederland
27 jun

2024
De Dag van de forensische geneeskunde wil meer aandacht geven aan het vak forensische geneeskunde. Jaarlijks elke laatste donderdag van juni.

Op donderdag 27 juni is de Dag van de forensische geneeskunde. Een speciale dag om extra aandacht te vragen voor het vakgebied forensische geneeskunde. Want forensische artsen zijn misschien niet zo zichtbaar, maar leveren een grote bijdrage aan de publieke gezondheid, de openbare orde en het strafrecht. Dat is helaas nog niet zo bekend, ook niet onder studenten. Dit jaar organiseren we de PUBquiz Dead or Alive; de eerste en enige PUBquiz over forensische geneeskunde voor studenten geneeskunde.

Een volwaardige interessante, inspirerende, grappige en informerende PUBquiz met 8 rondes met vragen over: op pad met de forensisch arts, foto’s, medisch en juridisch jargon, in de media, spraakmakende zaken, muziek met een twist, facts en afko’s. Per medische faculteit loven we een prijzenpakket uit voor het winnende team bestaande uit 5 x de unieke hoodies Dead or Alive, totebags en het boek ‘Wat doen we hiermee, dok?’

Ben jij student geneeskunde en heb je nog niks gehoord van je medische faculteitsvereniging, laat je dan hier even horen!

Meer over de dag van de forensische geneeskunde

 

Dag van de forensische geneeskunde 2023

De Dag van de forensische geneeskunde wordt jaarlijks georganiseerd op de laatste donderdag van de maand juni. In 2023 was de eerste keer en was het thema ‘Wat weet jij van forensische artsen?’ Check de button voor filmpjes en onderzoek.

Dag van de forensische geneeskunde 2023