Default header background
news

Je kunt ineens bij een sloot staan, of in een politiecel

Blogs 18-02-2021
Jonne Kortmann werkt als forensisch arts bij GGD Flevoland. Haar werkdag klinkt misschien als een spannende aflevering van de Amerikaanse televisieserie Crime Scene Investigation (CSI), maar is dat ook zo?

Jonne Kortmann werkt als forensisch arts bij GGD Flevoland. Haar werkdag klinkt misschien als een spannende aflevering van de Amerikaanse televisieserie Crime Scene Investigation (CSI), maar is dat ook zo? We vragen Jonne wat ze zoal doet op een dag.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Samengevat is het werk van forensisch arts rennen of stilstaan. Het grootste deel is ad hoc, want een gevonden lichaam is nooit gepland. Ik treed op als gemeentelijk lijkschouwer als er twijfel is aan een natuurlijke dood, maar controleer ook of een euthanasie correct is uitgevoerd. Daarnaast ga ik naar het politiebureau voor arrestantenzorg en kijk mee bij een vermoeden van kindermishandeling. De dag kan administratief voorbijgaan, maar je kunt aan het einde van de dag ook 500 kilometer op de teller hebben. Mijn werkgebied strekt zich uit van ’t Gooi tot de Noordoostpolder, tegen Friesland aan, en van Almere tot het noorden van Utrecht.

Lees het hele interview op de site van GGD GHOR Nederland.